Ik zet graag mijn tanden in problemen

Ik vind het heerlijk als iemand bij mij komt met een probleem of uitdaging waar een oplossing voor gezocht moet worden. Ik doe niets liever dan hier mijn tanden inzetten.

 

Het maakt mij niet zoveel uit wat het probleem is, ik denk graag met je mee.

 

Voordat ik van coaching mijn beroep maakte kwamen mensen graag bij mij met hun probleem omdat “Bianca wel raad wist…”

 

Mijn enthousiasme voor het oplossen van problemen heb ik al zo lang ik me kan herinneren. Het is iets wat ik van nature gewoon ‘doe’. Ooit heb ik hierdoor zelfs de bijnaam ‘MacGyver’ gekregen :-); ik heb altijd overal een oplossing voor.

 

Mijn oplossingsgerichtheid heeft er heel lang geleden zelfs voor gezorgd dat ik ben afgewezen als stewardess. Ze vonden mij té oplossingsgericht. Ik had veel meer moeten praten met de klant en de onderliggende behoefte naar boven moeten halen in plaats van een dekentje tegen de kou te geven.

 

Zucht…

 

Ik ben meer van: “kom je bij mij met een probleem, dan gaan we zoeken naar een oplossing”.

 

Toch heb ik later wel een opleiding tot psychodynamisch therapeut gevolgd. Ik was op zoek naar verdieping en wilde graag weten waarom mensen doen wat ze doen. Hierdoor weet ik nu heel goed de balans te vinden tussen de diepte ingaan en aan de oppervlakte blijven. En tussen het voeren van een goed gesprek en een praktische oplossing zoals een dekentje.

“Ik vind het heerlijk om mij

vast te bijten in een probleem

en daar een oplossing voor

te zoeken”

Een vat vol tegenstrijdigheden

Ik weet van veel dingen een hoop af. Heb een brede interesse en zie mijzelf daardoor als een multipotentialist. Ik vind veel dingen leuk en ik switch ook vaak tussen dingen omdat ik snel verveeld raak. Continu heb ik een bepaalde prikkel nodig om geboeid te blijven en ik blink nergens extreem in uit, behalve in mijn oplossingsgerichtheid :-).

 

Dat verklaart waarschijnlijk ook de vele banen die ik in het verleden heb gehad. Ik bleef nooit langer dan 2 jaar ergens werken. Al snel deed en doe ik de dingen met twee vingers in mijn neus en dan is het niet meer leuk. En leuk is voor mij toch wel belangrijk :-).

 

De drang naar geprikkeld te worden en dingen leuk houden heeft ook een keerzijde. Want ik ben introvert én hoogsenstief en dat betekent eigenlijk dat je het liefst géén prikkels hebt! Ik trek me dan ook regelmatig terug in mijn ‘introverte bubbel’. Door deze tegenstellingen verkeer ik bij grote regelmaat in een soort spagaat. Want hoe balanceer je de drang naar avontuur en verandering met stilte en alles hetzelfde willen houden?

 

Ik kan je vertellen, dat is af en toe best een uitdaging!

Fuck the rules!

Ook in mijn ondernemerschap heb ik gemerkt dat ik snel verveeld raak. Ik ben sinds 2011 ondernemer en ik heb al heel veel businessmodellen bedacht, geïmplementeerd en ook weer losgelaten. Elke keer denk ik “ja dat is het”. En dan ga ik er vol voor. Om vervolgens weer op het punt van ‘met-twee-vingers-in-mijn-neus’ terecht te komen. Af en toe best frustrerend.

 

Om die balans, tussen iedere keer geprikkeld en uitgedaagd te worden en alles hetzelfde willen houden en stilte (mijn bubbel creëren) te kunnen bewaken, heb ik een businessmodel bedacht die hier helemaal aan voldoet. Het is onconventioneel en volgens de experts en goeroes een absolute No-No. Als multipotentialist hou ik gek genoeg óók van ‘Keeping It Simple’, dus ik heb maar twee diensten. En dan heb ik ook nog geen echte ‘niche’. Want het is voor mij erg moeilijk om mij alleen maar op één hele specifieke doelgroep met één soort probleem te richten (ik zei het al, een vat vol tegenstrijdigheden).

 

De kern van wat ik graag wil is ‘mensen helpen’!

 

Maar dan komt er altijd de vraag: wie dan? En met wat voor problemen dan? Ik heb geleerd dat je heel specifiek moet zijn. En dat je een niche moet kiezen, je moet een expert worden en je moet op een bepaalde manier je diensten aanbieden. En je moet… Allemaal ‘regels’ waar ik gewoon niets mee kan. Dus ik zeg: fuck the rules and make your own!

 

Want wat voor ‘iedereen’ (zogenaamd) werkt, werkt dus niet voor mij. Dát heb ik in ieder geval geleerd de afgelopen jaren. Maar door dit in het verleden wèl te geloven ben ik behoorlijk van mijn pad afgeraakt. En ik vergat te ondernemen op een manier die bij me paste, waar ik me goed bij voel én helemaal volgens mij eigen regels. Ik heb inmiddels alles losgelaten en doe de dingen  nu op mijn manier.

 

Om voor mij de balans te kunnen bewaren tussen avontuur en stilte heb ik mijn bedrijf zo ingericht dat het mij de prikkels geeft door snel, actiegericht en kort cyclisch te werken. En in mijn privéleven bewaar ik de stilte, heb ik stabiliteit en heel veel Me-time (en noise cancelling headphones, Yesss!).

 

Zo raak ik niet verveeld en heb ik toch stabiliteit. Dit is mijn ideale ‘Business Lifestyle’ en op deze manier haal ik het meeste rendement uit mijn business én mijn leven.

Hoe ik jou kan helpen

Ik help mijn klanten bij het vinden van een oplossing wanneer je bent vastgelopen in je business, je werk of je privéleven. Dit doe ik niet met lange trajecten, gegraaf in het verleden of dure businesscoachingsprogramma’s. Gewoon heel simpel en heel praktisch: één sessie. 

 

Ik ben oplossingsgericht, creatief en een multipotentialist. Dát is mijn expertise. En ik combineer alles wat ik weet over ondernemen, marketing, persoonlijke ontwikkeling, planning, structuur, management én het leven zelf. Hierdoor kan ik mensen op een breed vlak helpen.

 

Maar niet iedereen (ah, daar is dan toch een niche). Want ik kan alleen mensen helpen die écht een oplossing willen. Die snel van A naar B willen zonder gedoe. Je moet een intrinsieke motivatie hebben om datgene waar je nu tegenaan loopt te willen veranderen. En dat mag uiteraard in meer dan één sessie, want soms zijn dingen gewoon complex. Maar uiteindelijk gaat het erom dat we snel naar de voor jou ideale oplossing toe werken.

 

Dus als je alleen wilt praten over jouw probleem dan ben ik niet de juiste persoon voor jou.

 

Maar ben jij een ‘niet lullen maar poetsen’ iemand, dan nodig ik je uit om een FIX-IT sessie bij mij te boeken!

Ja dat wil ik Bianca
Boek nu!

Wat zijn de ervaringen van anderen?

Inmiddels heb ik een hele verscheidenheid aan leuke klanten gehad. Juist die verscheidenheid maakt mijn vak zo leuk. Altijd dynamisch, altijd nieuwe uitdagingen. Heerlijk!

 

Wie jou voor gingen?

Hier tref je een greep uit de mensen die jou voorgingen en die óók nog eens een leuke testimonial hebben achtergelaten >>